Președintele Parlamentului, Andrian Candu, o provoacă pe liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, la o dezbatere publică. Declarația a fost făcută ieri în cadrul emisiunii Fabrika de la postul de televiziune PublikaTV în contextul solicitării opoziției către postul public de televiziune Moldova1 de a oferi timp de emisie.

În cazul în care, mă adresez şi public colegilor de la Televiziunea Naţională, dacă reuşesc să organizeze o emisiune, inclusiv cu Maia Sandu, şi dacă există posibilitatea să mă invite şi pe mine, chiar mi-aş dori să ne confruntăm politic pe subiectele care sunt de actualitate şi lansez prin asta şi eu o provocare, o ofertă, ca să ne vedem la televiziunea publică, pe un teren neutru la o dezbatere pe subiectele de actualitate cu Maia Sandu”, a anunțat speakerul.

În altă ordine de idei, Andrian Candu a comparat-o pe Maia Sandu cu un extraterestru.

Ca un susţinător al Maiei Sandu, inclusiv în alegeri, şi ca fost coleg al ei de Guvern, ea chiar îmi e simpatică. Adică, e o femeie inteligentă, deşteaptă, frumoasă, dar am impresia uneori că e de pe altă planetă, un extraterestru care nu prea înţelege ce înseamnă un act şi un exerciţiu al democraţiei”, a declarat el.

Președintele Parlamentului s-a referit și la declarațiile anterioare ale liderului PAS, care l-a numit „un troll de rang înalt”.

Ea e «extraterestru de rang înalt». Deşi, mi-e foarte simpatică. Acum chiar nu fac atac la persoană şi îmi cer scuze dacă este calificat ca atare”, a punctat Candu.