Prim-ministrul Pavel Filip a avut ieri seara o întrevedere cu Președintele Consiliului European, Donald Tusk. Întâlnirea a avut loc în contextul celei de-a 72-a sesiune a Adunării Generale ONU. În cadrul discuțiilor cu înaltul oficial european, șeful Executivului a remarcat că Republica Moldova este axată pe implementarea Acordului de Asociere cu UE și pe promovarea reformelor.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, oficialii au făcut un schimb de opinii despre pregătirile pentru Summit-ul Parteneriatului Estic, care va avea loc în noiembrie curent. Pavel Filip a confirmat interesul major pentru acest eveniment și a menționat că va participa personal la reuniune.

Ne dorim un Summit al Parteneriatului Estic de succes”, a accentuat șeful Guvernului.

În cadrul dialogului, Prim-ministrul Pavel Filip a solicitat susținerea din partea lui Donald Tusk și a UE în ansamblu în ce privește  includerea pe agenda sesiunii ONU a chestiunii cu privire la retragerea trupelor străine de pe teritoriul Republicii Moldova.

La rândul său, Președintele Consiliului European a spus că susține eforturile de integrare europeană ale Republicii Moldova și încurajează autoritățile să continue implementarea reformelor în beneficiul cetățenilor.