Referendumul local cu privire la demisia primarului general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, ar costa bugetul de stat în jur de 7 milioane lei. De această părere este membrul Comisiei Electorale Centrale, Vadim Filipov.

Solicitat de reporterul Deschide.MD, Filipov a declarat că este prematur să vorbim despre o sumă fixă pentru desfășurarea plebiscitului. În timpul apropiat, a menţionat el, Direcția financiar-economică din cadrul CEC urmează să prezinte informația despre modul de desfășurare a referendumului, inclusiv suma necesara în acest scop.

Nu pot spune cu exactitate. Cred că în jur la 7 milioane lei. S-a decis ieri aprobarea acestei hotărâri pentru a face calcule, a aproba planul calendaristic. Dacă amânam examinarea acestui subiect pentru 10-15, am fi fost în limita posibilității organizării plebiscitului”, a declarat el.

----Amintim că CEC a decis ieri organizarea referendumului local privind demisia primarului general al capitalei, Dorin Chirtoacă, pentru data de 19 noiembrie.

Consiliul municipal Chișinău a adoptat săptămâna trecută o decizie prin care referendumul cu privire la demisia primarului general al capitalei ar urma să fie organizat pe data de 19 noiembrie.

Ulterior, PL a cerut Curții Constituționale să declare neconstituționale mai multe articole din Legea privind administrația publică locală și Codul Electoral care presupun suspendarea primarului și organizarea referendumului privind revocarea din funcție a acestuia.

Pentru ca Dorin Chirtoacă să fie revocat din funcția de primar, „pentru” trebuie să voteze cel puțin 163 570 de alegători.