Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a subliniat determinarea autorităților de a continua parcursul european și procesele de modernizare ale țării conform standardelor Uniunii Europene și a angajamentelor asumate față de partenerii externi și cetățenii Republicii Moldova la întrevedere de astăzi cu Peter Michalko, Ambasador, Șeful Misiunii, Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova.

Președintele Parlamentului a anunțat că una din prioritățile acestei sesiuni este controlul parlamentar asupra implementării legilor.

Trebuie să urmărim și să evaluăm impactul legilor pentru a ne asigura că normele adoptate funcționează și sunt în beneficiul oamenilor”, a precizat Andrian Candu.  

Oficialii au trecut în revistă principalele subiecte din agenda social-politică și au exprimat deschidere pentru dialog și cooperare. Ambasadorul Peter Michalko, a menționat interesul Uniunii Europene pentru Republica Moldova și susținerea reformelor din țara noastră.  

În context, președintele Parlamentului a menționat adoptarea, anul acesta, de Guvern și Parlament a unei noi foii de parcurs care setează prioritățile și fixează termeni de realizare. De asemenea, Andrian Candu a reiterat angajamentul pentru îndeplinirea angajamentelor asumate în Acordul de Asociere.