Comisia Electorală Centrală a decis organizarea referendumului local privind demisia primarului general al capitalei, Dorin Chirtoacă, pentru data de 19 noiembrie. Decizia a fost susținută cu votul a 6 membri CEC.

Perioada electorală urmează să înceapă cu 45 de zile înainte de ziua referendumului. Potrivit datelor preliminare, costul plebiscitului se estimează la circa 8 milioane de lei.

----Președintele CEC, Alina Russu, a atras atenția asupra faptului că Partidul Liberal a contestat legalitatea desfășurării referendumului la Curtea Constituțională, însă nu a solicitat aplicarea măsurilor asiguratorii de executare a deciziilor anunțate anterior, precum este suspendarea procedurii de stabilire a referendumului până la pronunțarea deciziei CCM.

Amintim că Consiliul municipal Chișinău a adoptat săptămâna trecuta o decizie prin care referendumul cu privire la demisia primarului general al capitalei să fie organizat pentru data de 19 noiembrie.

Pentru ca Dorin Chirtoacă să fie revocat din funcția de primar, „pentru” trebuie să voteze cel puțin 163 570 de alegători.