Andrei Năstase s-a retras din competiția electorală pentru Președinție în favoarea Maiei Sandu. Năstase a declarat într-un interviu pentru Deutsche Welle că Platforma Demnitate și Adevăr va participa la scrutinul prezidențial din 30 octombrie 2016 prin sprijinirea în campania electorală a candidatului desemnat de PAS, Maia Sandu.

Potrivit lui Năstase, toată lumea este conștientă de faptul că dacă la scrutin vor participa mai mulţi candidați ai forțelor de opoziție „anti-oligarhice”, acest fapt va favoriza candidatul regimului criminal să acceadă în turul doi alături de Igor Dodon. „Mâine, 14 octombrie, va avea loc ședința Consiliului Politic Național al Platformei Demnitate și Adevăr la care va fi analizată situația creată și va fi adoptată o decizie statutară, conformă intereselor cetățenilor și ale țării”.

Năstase a declarat că Platforma Demnitate și Adevăr pe parcursul a jumătate de an a făcut în mod constant partenerilor de dialog PAS și PLDM o ofertă bazată pe potențialul și capacitățile sale organizaţionale și de mobilizare, dar și pe alți factori obiectivi semnificativi.

„După ce a fost reiterată și prin decizia Biroului Politic din 11 octombrie 2016, în seara zilei de 12 octombrie această ofertă a fost analizată și prin prisma unor date preliminare ale ultimului sondaj de opinie pe care se bazează PAS. Întrucât nici acest sondaj, efectuat pe un eșantion de 1 100 respondenți doar din țară, nu este unul edificator, oferta noastră rămâne valabilă până la un răspuns oficial și exhaustiv al organelor de conducere ale PAS”.