Președintele Igor Dodon și-a exprimat „regretul pentru acțiunile provocatoare ale majorității parlamentare și a Guvernului de la Chișinău în adresa Rusiei” în fața preşedintelui Consiliului Federaţiei al Adunării Federale a Federaţiei Ruse, Valentina Matvienko.

În cadrul întrevederii Dodon și-a exprimat „satisfacţia în legătură cu faptul că dialogul politic început la nivelul şefilor de state ia amploare și înţelegerile la care s-a ajuns în cadrul întrevederilor cu Preşedintele Federației Ruse, Vladimir Putin, se realizează în deplină măsură”.

Totodată acesta spune pe pagina sa de Facebook că și-a exprimat regretul pentru acțiunile provocatoare ale majorității parlamentare și a Guvernului de la Chișinău în adresa Rusiei.

„Este o tentativă de a place curatorilor din occident în lipsa unor rezultate palpabile pe intern. Este poziția unui singur partid politic, Partidul Democrat, care a ajuns falimentar în ceea ce privește suportul populației. În acest context, am mulțumit conducerii Federatiei Ruse pentru că, în pofida provocărilor, nu întreprinde măsuri care ar lovi în poporul Republicii Moldova, nu în reprezentanții PD”, scrie Dodon. 

Acesta mai susține că „a mulţumit părţii ruse pentru deciziile adoptate, datorită cărora peste 180 de întreprinderi de pe ambele maluri ale Nistrului au obţinut acces pe piaţa rusă.

„În anul 2017, exporturile la mai multe categorii de produse, cum ar fi fructe, legume, vinuri şi conservele, s-au majorat în medie de 3-4 ori”, adaugă președintele.  

Totodată în cadrul discuțiilor, Dodon spune, că s-a axat pe subiectul cu privire la reglementarea conflictului transnistrean.

„Am reiterat faptul că acesta trebuie soluționat doar în formatul de negocieri „5+2”. La moment întreprindem pași concreți și sperăm că în viitorul apropiat vom rezolva mai multe probleme cu care se confruntă cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului”, opinează președinteleIgor dodon

Spre final Igor Dodon spune că a optat pentru continuarea dezvoltării și aprofundării cooperării moldo-ruse în toate domeniile de interes comun, și în special în domeniul economic, investițional, în sfera socială şi cultural-umanitară, iar Valentina Matvienko a fost invitată de Dodon să viziteze Moldova anul viitor.

--------------------- Amintim că președintele Dodon și-a cerut scuze și de la artiștii întorși de pe aerportul Chișinău care urmau să ajungă la Tiraspol pe 2 septembrie.