Excluderea lui Andrei Năstase din cursa prezidențială în favoarea Maiei Sandu este o combinație regizată de Vlad Plahotniuc și SUA, iar liderul PPDA repetă greșelile lui Vlad Filat, susține liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon.

Liderul PSRM a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că a purtat discuții cu Năstase cu privire la candidatul unic și la o eventuală retragere în favoarea Maiei Sandu.

I-am spus: Andrei, Plahotniuc s-o înțeles cu americanii să te scoată din cursă și s-o înainteze pe Maia. Fix așa l-a convins pe Filat în 2013. El atunci a scos sabia și a mers înainte pe 13 februarie, iar acum stă în Penitenciarul nr.13. Eu nu-s de acord cu viziunile sale geopolitice, dar dacă cedează - va face jocul lui Plahotniuc. Dar nici înaintarea Maiei Sandu în calitate de candidat unic nu o va ajuta. Una e să stai pe Facebook la Chișinău și alta să stai în teritoriu”, a declarat Dodon.

Socialistul și-a adus aminte de perioada când deținea funcția de ministru al Economiei și a activat cot la cot cu Sandu.

O știu pe Maia. A lucrat în subordinea mea prin 2005. Când era obijduită de cineva, mergea să plângă în cabinetul viceministrului”, mai spune el.

La fel, Dodon a declarat că, în comparație cu Maia Sandu, „Andrei Năstase are dreptul moral să candideze, pentru că a luptat cu sistemul și nu a făcut parte din echipa guvernamentală”.

Ținem să amintim că, de mai multe ori, Maia Sandu l-a acuzat pe Dodon că anume el este proiectul și unul dintre „așii din mânecă” ai lui Plahotniuc.