Maia Sandu anunţă că sondajul decisiv o arată cu mai multe şanse de a ajunge în turul doi, prin urmare PAS, PLDM şi PPDA au decis ca ea să fie candidatul comun al celor trei partide.

"De curând am primit rezultatele sondajului realizat cu sprijinul financiar al Fundaţiei Konrad Adenauer, al doilea sondaj pe baza căruia urma să luăm o decizie despre candidatul comun al acestor trei partide. Datele sondajului arată că eu voi acumula cele mai multe voturi în primul tur şi am cele mai multe şanse pentru a-l învinge pe candidatul PSRM, în turul II. Ieri, reprezentanţii celor trei partide au discutat sprijinirea candidaturii mele la funcţia de preşedinte. În câteva zile ei vor convoca forurile executive pentru a lua o decizie finală. Le mulţumesc colegilor din cele două partide, dar mai ales celor de la PPDA. Îi mulţumesc colegului Andrei Năstase pentru înţelepciunea şi curajul de a merge împreună spre victorie. Este nevoie de foarte multă dragoste de ţară pentru a lua o asemenea decizie.", a declarat Maia Sandu. 

Maia Sandu şi-a dat cuvântul că eforturile celor trei partide vor da izbândă şi a făcut un apel către membrii şi simpatizanţii PLDM şi PPDA să se consolideze în lupta începută împotriva actualei guvernări. 

"Miza acestor alegeri prezidenţiale este foarte mare, nu avem dreptul să o ratăm. Nu avem dreptul să dezamăgim iarăşi cetăţenii Republicii Moldova", a mai spus ea. 

Amintim că liderul PLDM, Viorel Cibotaru, a confirmat informaţia încă ieri, după şedinţa la care a fost prezentat sondajul decisiv. Acest lucru l-a deranjat pe Andrei Năstase, care a scris un comentariu pe Facebook în care susţinea că o decizie definitivă încă nu a fost luată. Liderul PPDA a acuzat instituţiile mass-media care au publicat această ştire că ar servi intereselor guvernării.