Vicepreşedintele Consiliului Raional Nisporeni, Ghenadie Verdeş, a fost ales în funcţia de preşedinte al acestei instituţii, cu votul a 30 de consilieri prezenţi la şedinţă (din totalul de 33). S-a încheiat astfel o perioadă de un an şi mai bine de absenţă a conducerii, după demisia din 11 augusts 2016 a fostului preşedinte, democratul Ion Artene.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, directorul general al Agenției pentru Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA), Nicolae Ciubuc, care este și consilier raional Nisporeni, a scris că Verdeș este „o persoană potrivită la locul potrivit”.

Nu cunosc dacă au mai fost situații similare în alte raioane, când cu votul, practic, al tuturor consilierilor, indiferent de apartenența politică, cu un număr atât de mare, să fi fost aleasă conducerea raionului, dar, un lucru ferm constatat: aceasta este dovada Compromisului, punerii la bază a interesului axat pe necesitatea dezvoltării raionului Nisporeni, în frunte cu o persoană potrivită la locul potrivit”, a scris el.

Raionul Nisporeni a rămas fără președinte la 11 august 2016, când democratul Ion Artene și-a depus cererea de demisie. Din acea perioadă, Ghenadie Verdeș a îndeplinit atribuțiile președintelui raionului.