Președintele Turciei i-a făcut o surpriză dulce - la propriu - deputatului Nae Simion Pleșca. Este vorba despre un tort imens, oferit cu ocazia zilei sale de naștere, care a coincis cu vizita oficială în Turciei.

Cadourile ne bucură mereu. Însă când vin din partea unor oameni de excepție, bucuria este și mai mare. Am avut parte de o surpriză neașteptată și extraordinară din partea Președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, cu ocazia zilei mele de naștere, în timpul întrevederii cu delegația parlamentară, condusă de Președintele Parlamentului Andrian Candu. Vă mulțumesc, încă o dată, Excelență pentru întâlnirea călduroasă și surpriza dulce!”, a scries Nae Simion Pleșca pe contul de Facebook. 

Miercuri, 13 septembrie, deputatul a împlinit vârsta de 60 de ani. El s-a născut în s. Bălceana, Hâncești.

-- Potrivit unui comunicat al Legislativului de la Chișinău, delegația moldovenească a trecut în revistă succesele relațiilor moldo-turce și implementarea a noi proiecte care vor duce la fortificarea lor.

Șeful Republicii Turcia a declarat că cele două țări trebuie să impulsioneze și mai mult investițiile și comerțul, astfel încât, în scurt timp, să ajungă la schimburi comerciale de 1 miliard de dolari. Andrian Candu a declarat că autoritățile de la Chișinău vor examina și vor răspunde foarte curând la solicitarea Turciei de a le permite cetățenilor turci să călătorească în Moldova doar în baza buletinului de identitate.

Oficialii au vorbit și despre riscurile și provocările de securitate din regiune. Speakerul Legislativului de la Chișinău l-a invitat pe președintele turc să viziteze Republica Moldova. La rândul său, Recep Tayyip Erdoğan a menționat că va încerca să efectueze o vizită la Chișinău până la sfârșitul acestui an.

La întrevederea cu șeful statului turc, Andrian Candu a fost însoțit de președintele Marii Adunări Naționale a Republicii Turcia, Ismail Kahraman, Președintele Adunării Populare a UTA Găgăuzia, Vladimir Kîssa și de delegația parlamentară, din care au făcut parte deputații Anatolie Zagorodnîi, Nicolae Dudoglo și Nae-Simion Pleșca.