Liderul PPDA, Andrei Năstase, se declară indirect solidar cu primarul suspendat al Capitalei. El a afirmat aseară la emisiunea „IMPORTANT” de la TVC21 că edilul trebuie să fie tare și să demonstreze că ceea ce se întâmplă este nedrept. Pe de altă parte, politicianul a declarat în contextul referendumului că PPDA poate veni cu propriul candidat la Primărie.

Fiecare cetățean are dreptul de a decide pro sau contra participării la acest referendum. Eu cunosc problemele din municipiu. Chirtoacă ar trebui să vină cu un raport în fața cetățenilor care l-au susținut. Acolo unde a greșit, să-și recunoască vina. Astfel încât să nu ne plângem de toate relele, ci să fim tari. Să demonstrăm că ceea ce se întâmplă este nedrept. Toți avem dreptul la un proces echitabil și transparent", a declarat Andrei Năstase.

Liderul PPDA a remarcat că formațiunea pe care o conduce poate veni cu propriul candidat atunci când se vor organiza noi alegeri pentru funcția de primar al municipiului Chișinău.

„În trei manadate, Dorin Chirtoacă ar fi fost în stare să facă mult mai multe. Platforma Dreptate și Adevăr poate veni cu un cadidat susținut și de alte forțe politice, cu un candidat integru", a conchis Andrei Năstase.

Pe 12 septembrie, Consiliul Municipal Chișinău a stabilit data referendumului local de revocare din funcție a primarului general Dorin Chirtoacă. Locuitorii capitalei și cei din suburbii vor fi așteptați la plebiscit pe data de 19 noiembrie.