Președintele Igor Dodon va avea mai multe întrevederi neoficiale la Moscova. Se va întâmpla vineri când va tranzita teritoriul Federației Ruse în drum spre Turkmenistan, unde șeful statului întreprinde o vizită oficială.

Surse de la Președinție ne-au spus că Igor Dodon va pleca vineri dimineața, iar delegația sa - vineri seara. Între timp șeful statului va purta la Moscova mai multe discuții neformale.

Am încercat să aflăm detalii despre agenda președintelui în capitala Rusiei, dar ni s-a replicat că „vrem să știm prea multe”. 

Pe fundalul ultimelor, nu ne rămâne decât să intuim faptul că Igor Dodon va discuta la Moscova despre escaladarea relației cu guvernarea de la Chișinău. 

Vizita lui Igor Dodon în Turkmenistan are loc la iniţiativa omologului său, Gurbanguly Berdymuhamedov, iar despre ea - şeful statului a anunțat încă la mijlocul lunii mai, într-un mesaj plasat pe Facebook.

Ținem să amintim că pe data de 11 septembrie, Președintele Igor Dodon urma să efectueze o nouă vizită în Federația Rusă, la Soci, - a cincea de la preluarea mandatului de președinte în urmă cu circa 10 luni de zile. Spre comparație, șeful statului a efectuat o singură vizită la Bruxelles, UE fiind principalul partener comercial al Chișinăului, acolo unde pleacă două treimi din exporturile R. Moldova și de asemenea principalul donator extern al țării.