Deputații PLDM au elaborat un proiect de lege cu privire la modificarea art. 13 din Constituție, propunând înlocuirea sintagmei „limba moldovenească, funcționând pe baza grafiei latine” cu sintagma „limba română”. Fac apel către toate fracțiunile din legislativ să semneze documentul pentru a fi remis Curții Constituționale spre avizare.

În nota informativă a proiectului se precizează că temei pentru elaborarea documentului a servit Hotărârea Curții Constituționale din decembrie 2013, care a statuat că „în cazul existenței unor divergențe între textul Declarației de Independentă și textul Constituției, textul constituțional primar al Declarației de Independentă prevalează”, transmite IPN.

Potrivit PLDM, pentru restabilirea adevărului istoric este absolut întemeiată inițiativa de revizuire a prevederilor constituționale prin înlocuirea sintagmei „limba moldovenească" cu „limba română”. Proiectul de lege vine să restabilească consecvența și forța juridică a prevederilor Constituționale prin excluderea posibilității producerii unor confuzii referitoare la limba oficială a statului Republica Moldova, se menționează într-un comunicat de presă remis de formațiune.