Poliția de Frontieră a Republicii Moldova l-a întors, în noapte de 8 spre 9 septembrie, înapoi spre Rusia pe jurnalistul rus Anatolii Liubimenko. Despre cele întâmplate a anunțat chiar el pe pagina sa de Facebook unde a precizat că într-o situație asemănătoare a nimerit și un alt jurnalist de la canalul de televiziune „Moscova-24”.

Jurnalistul rus pentru prima dată urma să viziteze Republica Moldova. Acesta planifica să aterizeze la Chișinău, iar la întoarcere spre casă să se deplaseze tranzitând Ucraina. 

După ce polițiștii de frontieră i-au verificat pașaportul, acesta a fost reținut. Inițial jurnalistul a spus că este un simplu turist, apoi a recunoscut că este și jurnalist, transmite volga-kaspiy.ru. Ulterior polițiștii i-au luat pașaportul și l-au rugat să aștepte.

Spre dimineață Liubimenko a primit copia actului de deportare, după care a luat legătura cu redacția sa informându-i despre cele întâmplate. 

La ora 04:07 dimineața acesta scria pe pagina sa de Facebook că Aeroportul e tot ce a reușit să vadă în Republica Moldova. Acesta a explicat că la Aeroport în aceeași situație s-a pomeni și un  alt jurnalist de la „Moscova-24”. „Mi-e ciudă de mor” - așa și-a încheiat jurnalistul rus postarea.