Prim-ministrul Pavel Filip îl roagă pe președintele Igor Dodon să coboare cu picioarele pe pământ. În continuare șeful Cabinetului de Miniștri îi dă de înțeles președintelui că dacă va refuza și a doua oară candidatura lui Eugen Sturza la funcția de ministru al Apărării, atunci Majoritatea parlamentară „va fi nevoită să rezolve aceste blocaje odată și pentru totdeauna”.

Declarațiile au fost făcute astăzi la începutul ședinței Guvernului. Premierul a adăugat că nu a înțeles propunerea președintelui Dodon de a-l înainta pe Victor Gaiciuc la funcția de ministru al Apărării. 

„Această propunere este una lipsită de sens. Am impresia că PSRM și președintele cred că sunt la guvernare și de aceea a venit cu o propunere la funcția de ministru. Am impresia că el s-a insuflat din modelul unei alte țări pe care o frecventează foarte des și l-aș ruga pe președinte să coboare cu picioarele pe pământ”, a declarat Filip.

În continuare, premierul a spus că a primit refuzul în scris al președintelui de al numi pe Eugen Sturza la funcția de ministru al Apărării și tot astăzi va înainta repetat candidatura acestuia. 

„În caz că va refuza și a doua oară, atunci înseamnă că Președintele Dodon încalcă conștient Constituția, care prevede clar că este obligat să numească a doua oară o persoană la funcția de ministru. Dacă va refuza și acum suntem pregătiți să facem și următorii pași în așa fel încât să scoatem aceste blocaje din jurul Armatei Naționale odată și pentru totdeauna”, a dăugat Pavel Filip. 

------------------- Astăzi, Igor Dodon a respins candidatura lui Eugen Sturza la Apărare și l-a propus pe Victor Gaiciuc. Președintele a atenționat, de asemenea, Guvernul și majoritatea parlamentară că este inutil să insiste asupra candidaturii lui Sturza.

Despre Gaiciuc, Dodon a spus că este „profesionist veritabil și o persoană care cunoaște din propria experiență cum se realizează managementul militar și se cultivă patriotismul militarilor".