Președintele Igor Dodon s-a întâlnit astăzi cu noul Ambasador al Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko. Dodon i-a urat succese noului Ambasador al UE și i-a transmis că, după opt ani de „așa-zisa” integrare europeană, „moștenirea este foarte grea”, iar introducerea în Constituție a obiectivului integrării europene este o intenție deșartă a guvernării. Despre întrevederea cu Michalko, Dodon a anunțat într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Astăzi, am avut o întrevedere cu Ambasadorul agreat Peter Michalko, Şef al Delegaţiei UE în Republica Moldova, cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare. I-am urat noului ambasador succes în activitatea pe care o începe în ţara noastră, exprimîndu-mi încrederea că relațiile de cooperare în vederea realizării mai multor proiecte de interes comun în diverse domenii, va continua. I-am comunicat Ambasadorului că, spre regret, moștenirea este foarte grea după 8 ani de așa-zisa integrare europeană sub guvernările care s-au perindat și au speculat subiectul standardelor și calității vieții UE, aici la Chișinău”, a notat Dodon pe pagina sa de Facebook.

Dodon afirmă că Michalko nu poate fi dus în eroare cu fluturarea drapelului UE, deoarece acesta cunoaște situația din țara noastră datorită activității sale în diferite funcții în Republica Moldova.

„Domnul Peter Michalko cunoaște îndeaproape situația din țara noastră, deoarece a activat în Republica Moldova în diverse funcții și în diferite perioade, din anii 90 pînă în prezent. Astfel, consider ca Ambasadorul Peter Michalko nu poate fi surprins si dus în eroare cu fluturarea drapelului UE pe instituții sau automobile, dar nici cu intenții deșarte de a introduce în Constituție obiectivul integrării europene. Uniunea Europeană este vecinul nostru și unul din cei mai importanți parteneri, iar dinamica relațiilor sper că va fi în creștere”, scrie șeful statului.

Dodon a anunțat că săptămâna viitoare va mai avea o întrevedere cu Michalko, unde va discuta mai multe detalii cu privire la politica internă și externă a R. Moldova.

„Uniunea Europeană este vecinul nostru și unul din cei mai importanți parteneri, iar dinamica relațiilor sper că va fi în creștere. Am ajuns la înțelegerea că săptămîna viitoare vom avea o întrevedere în cadrul căreia vom discuta în detalii subiecte cu privire la politica internă și externă a țării, cooperarea bilaterală și multilaterală, situația din regiune și alte subiecte de importanță majoră pentru Republica Moldova. Mi-am exprimat speranța că noul Ambasador își va aduce aportul în dinamizarea și dezvoltarea relaţiilor între Republica Moldova şi Uniunea Europeană”, și-a încheiat Dodon postarea.