Liderul PPDA, Andrei Năstase, a "însărcinat" dis-de-dimineaţă Facebook-ul să-i dea răspuns la trei "întrebări matinale". El vrea să ştie de ce holdigul lui Plahotniuc era atât de exaltat ieri la auzul unor "informații" despre candidatul unic, de ce atât de sonor extazul unor portaluri de-ale lui Tănase şi mai vrea să ştie de la cine această "scurgere" precoce către un portal întreținut de Șalari. 

Politicianul prezidenţiabil se referă la ştirile de ieri publicate de mai multe instituţii mass-media, în baza declaraţiilor lui Viorel Cibotaru, precum că Maia Sandu este candidatul unic al pas, 

"Candidat la Președinție încă nu înseamnă presedinte. Iar președintele nu e Procuror. Așa că puțină răbdare. Și puțină liniște. De la extaz la agonie nu-i decât un pas, chiar dacă acesta va fi, poate, și mai lung. Abia sâmbătă Piticul va afla cât de mic este", mai scrie Năstase la sfârşitul celor trei întrebări, referindu-se la Vlad Plahotniuc (n.r. - Piticul).

Andrei Năstase nu precizează la ce surse media se referă, dar noi vom aminti că ştirea a fost publicată pe Deschide.MDRealitatea.md,Radio ChișinăuNews Maker , unimedia.info, ziarulnational.md, curentul.md, tribuna.md, anticoruptie.md, agora.md etc.