Primarul suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă, comentează decizia de astăzi a Consiliului Municipal Chișinău (CMC), menționând că „pe lângă arest și suspendare, avem și referendum”.

Acesta spune că a aflat vestea în timp ce vopsea ușa de la intrare în casa părintească. Totodată, Chirtoacă face haz de necaz pe seama arestului său la domiciliu, precizând că „raportul pentru 10 ani de activitate il va da de pe vârful casei de la Colonița”.

„Vopseam astăzi ușa de la intrare, ultima ce mi-a rămas din reparația pe care o fac aici la casa părintească, și am aflat că, pe lângă arest și suspendare, avem și referendum. Deci de azi suntem în campanie electorală, sau cum? Înseamnă că trebuie să pot să merg să mă întâlnesc cu alegătorii sau raportul pentru 10 ani de activitate o să-l dau de aici pe vârful casei de la Colonița? Bine, astăzi terminăm vopsitul și la referendum revenim zilele viitoare. Dar panou electoral avem deja, dacă ceva!”, a scris Chirtoacă, atașând o poză cu el la ușa vopsită unde a scris „Referendum 09.XI”.

Chirtoacă a mai scris că „este cinic să pui data referendumului de ziua de naștere a domnului Mihai Ghimpu. Cineva dorește să-i facă un cadou? Aceasta denotă nimicnicia și josnicia celor care l-au pus la cale, trâmbițat, trecut prin judecăți și CMC, și în același timp confirmă că scopul lor este unul meschin și nu de a apăra interesele locuitorilor Chișinăului!”.

În continuare, primarul suspendat adaugă că „conform regulilor democrației, în caz de eșec cei care l-au inițiat, au semnat primii pentru referendum în fața primăriei, au votat pentru acesta în CMC, dar și cei care l-au regizat, toți în mod normal, trebuie să-și depună demisia de onoare pentru risipa de bani publici, pentru deranjarea inutilă a cetățenilor și pentru blocarea activității primăriei în ultimii doi ani. O să o faceți?”

 
       

Consiliul municipal Chișinău a votat astăzi desfășurarea referendumului local privind demiterea primarului capitalei, Dorin Chirtoacă, pentru 19 noiembrie. Hotărârea a fost adoptată cu votul a 26 de consilieri din partea fracțiunilor PSRM, PPEM, PN, PCRM, dar și consilierilor PD și PLDM.

Președintele fracțiunii PL, Ion Cebanu, s-a arătat nemulțumit de decizia consilierilor fracțiunii PPEM de a susține propunerea socialiștilor.