Directorul Moldova 1, Ecaterina Stratan, consideră că acuzațiile lansate astăzi de Maia Sandu care a anunțat proteste la postul public de televiziune, nu sunt altceva decât declarații politice care au scopul de a aduna dividende pentru partid.

Ecaterina Stratan a respins acuzațiile că Moldova 1 ar servi intereselor guvernării și că ar oferi preferențial spațiu de emisie pentru politicieni. Directorul Moldova 1 a spus că analiza emisiunilor poate demonstra cu ușurință faptul că niciun alt lider politic nu a fost  invitat mai des la emisiuni decât Maia Sandu. 

Postul public de televizune Moldova 1 întodeauna reflectă evenimente organizate de PAS, conferințel de presă, iar Doamna Maia Sandu tot timpul este prezentă în buletinele noastre de știri. Există un cadru normativ după care Moldova 1 se ghidează - aceasta este grila de  emisie. Noi imediat cum o să reluăm talkshow-ul politic „Moldova în Direct” vom invita toți liderii politici atât a partidelor parlamentare cât și extra-parlamentare, iar Doamna Maia Sandu va fi printre primii invitați la această emisiune”, a declarat Ecaterina Stratan pentru Deschide.MD.

Rugată să comenteze acuzația că Moldova 1 s-ar fi transformat într-o nouă televiziune a liderului PD, Vlad Plahotniuc, șefa postului de televiziune a spus că aceasta nu este o acuzație, ci o declarație politică pe care nu o va comenta.

„Este un mesaj politic al unui partid politic care câștigă dividende din asta, deaceea eu nu vreau să comentez”, a conchis sursa citată.

--- Președintele PAS, Maia Sandu, a declarat astăzi că protestul de duminica viitoare împotriva sistemului electoral mixt va continua cu manifestații la postul public de televiziune, Moldova 1. Politiciana se declară nemulțumită de faptul că radiodifuzorul o invită prea rar la emisiuni, în condițiile în care este o instituție întreținută din bani publici.