Președintele Parlamentului, Andrian candu, a anunțat într-un briefing de presă că șeful statului a întors la reexaminare 12 acte legislative votate în sesiunea trecută. Prin urmare, una dintre prioritățile deputaților este punerea în dezbatere repetată a acestor documente și luarea deciziilor în funcție de argumentele invocate de Președinție.

„Am rugat președinții comisiilor ca să le reexamineze în mod de urgență și să le propună plenului pentru a fi votate sau respinse în funcție de argumentele aduse de președintele Dodon, sau de lipsa acestora”, a declarat Candu precizând că aceste documente vor fi incluse pe ordinea de zi a primei ședințe din acestă sesiune.

Speakerul a mai anunțat că plenul va fi convocat către finele lunii septembrie. 

Declarațiile lui Andrian Candu vin să confirme informațiile scrise de redacția Deschide.MD scrie publicate acum două zile - SURSE: Deputații vor revota toate legile întoarse de Dodon, la prima ședință a Parlamentului

Pe parcursul lunii august Igor Dodon a anunțat retrimiterea a patru legi în Parlament. Este vorba despre următoarele legi:

Legea tichetelor de masă;

Legea cu privirea la prevenirea și combaterea terorismului;

Legea de modificare şi completare a Codului cu privire la ştiinţă şi inovare şi a Codului educaţiei;

Legea nr.188 cu privire la modificarea și completarea Codului Muncii.

Joi, 7 septembrie, șeful statului și-a anunțat refuzul de a promulga și pachetul de legi privind Găgăuzia.