Liderul Partidului Acțiune, Maia Sandu, este candidatul comun din partea PLDM, PPDA și PAS pentru alegerile prezidențiale, care vor avea loc la sfârșitul lunii. Informația a fost confirmată de surse ale Deschide.MD, care au ieșit de la ședința celor trei partide, unde au fost prezentate rezultatele celui de-al doilea sondaj.

Președintele PLDM, Viorel Cibotaru, a confirmat ulterior pentru Deschide.MD că Maia Sandu este candidatul comun al PLDM, PPDA și PAS pentru alegerile prezidențiale, decizie luată azi la ședința comună a celor trei partide. Acesta a adăugat că partidul pe care îl conduce va reafirma sprijinul pentru Maia Sandu în cadrul alegerilor prezidențiale la Biroului Politic, iar, ulterior, la Consiliului Național Politic al partidului.

Întrebat care a fost diferența în sondaj dintre cei doi candidați Andrei Năstase și Maia Sandu, Cibotaru a refuzat să ne spună, motivând că această responsabilitate îi revine candidatului comun ales, Maia Sandu. 

Amintim că ieri Partidul Platforma Demnitate și Adevăr a decis la Biroul politic al partidului ca să-l înainteze pe Andrei Năstase în calitate de candidat comun din partea forțelor democratice și anti-oligarhice; dar, „dacă până joi la ora 14:00 Partidul Acțiune și Solidaritate nu va consimți această formulă”, atunci PPDA va susține candidatul PAS în alegerile prezidențiale.