Ședințele Parlamentului ar putea începe mai devreme în sesiunea de toamnă-iarnă decât în ceilalți ani. Declarația a fost făcută de deputatul Partidului Democrat, Sergiu Sîrbu, în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la postul de televiziune TVR Moldova.

Potrivit parlamentarului, de regulă, ședințele legislativului încep în luna octombrie, dar în anul curent acestea ar putea începe mai devreme. Sergiu Sîrbu susține că deputații au de muncit foarte mult, inclusiv pentru că există un număr mare de legi respinse de președintele Igor Dodon și care trebuie revăzute și revotate în Parlament, transmite IPN.

Deputatul socialist Grigore Novac a declarat că fracțiunea PSRM va insista ca legile întoarse de șeful statului în Parlament să fie revăzute și consultate cu populația.

Sperăm ca obiecțiile șefului statului să fie luate în considerare”, a declarat deputatul.

Deputatul neafiliat Lilian Carp consideră că vor fi și surprize în această sesiune de toamnă-iarnă a Parlamentului.

Eu sper cel puțin ca lumea să înțeleagă acest teatru absurd pe care îl vom avea în viitoarele ședințe ale legislativului. Noi suntem în an pre-electoral și multe dintre acțiuni vor fi populiste. Este important ca acele proiecte de lege care vor fi votate să nu ducă la înrăutățirea situației”, a spus deputatul.

Sesiunea de toamnă a Parlamentului a început pe 4 septembrie. Deputații au revenit la activitatea lor în comisii, fracțiuni, precum și în teritoriu prin întâlniri cu cetățenii.

Amintim că pe parcursul ultimei luni, Igor Dodon a retrimis în Parlament mai multe legi, printre care pachetul „Găgăuzia”, Legea Anti-Tero, Legea tichetelor de masă și altele. Drept răspuns, sursele Deschide.MD din cadrul Legislativului au anunțat că majoritatea parlamentară planifică să revoteze toate legile boicotate de șeful statului chiar în prima ședință a sesiunii de toamnă-iarnă.

De precizat că prima ședință a sesiunii de toamnă-iarnă din anul 2016 a avut loc la data de 23 septembrie, iar în 2015 - 15 octombrie.