Peste 400 de primari din toată ţara au lansat un apel comun de susţinere a candidatului desemnat de către Partidul Democrat la funcţia de preşedinte, Marian Lupu. În apel se menţionează că Republica Moldova are nevoie de un preşedinte patriot şi apropiat de oameni, experimentat şi implicat, unificator şi pacificator.

Semnatarii afirmă că există un singur candidat care corespunde acestui profil şi acesta este Marian Lupu. Potrivit lor, fiecare vot dat candidatului democrat este un vot cu folos pentru viitorul Moldovei, un vot pentru dezvoltarea ţării, pentru drumul ei european.

Marian Lupu este acel preşedinte de care are nevoie Republica Moldova – a activat în mai multe funcţii publice, are experienţa necesară în administraţie, promovează echilibrul şi stabilitatea. Ne face să fim siguri că va menţine dialogul efectiv între toate verigile puterii, va susţine o Moldovă cu o economie puternică, cu familii protejate. Este un pro-european convins şi ne va duce acolo unde merită să ajungem –  în marea familie a Uniunii Europene”, a afirmat primarul oraşului Ungheni, Alexandru Ambros, după întrevederea aleşilor locali cu candidatul PDM la funcţia de preşedinte.

Primarii au spus un da ferm unui candidat constructiv, care ştie să audă, să lucreze şi să rezolve problemele oamenilor. Este o susţinere exprimată de aproape jumătate dintre toţi primarii din Republica Moldova, iar aceasta este o forţă care are un cuvânt de spus”, a fost mesajul primarului de Edineţ, Constantin Cojocaru.

Mă bucur că suntem mulţi la număr. Astăzi, venim cu o solicitare către cetăţeni – să acorde un vot de încredere lui Marian Lupu, candidatului PDM la alegerile din 30 octombrie. Are toate capacităţile necesare unui lider de ţară, care va munci pentru binele oamenilor”, a punctat Alexandru Botnari, primarul de Hânceşti.

Marian Lupu i-a asigurat pe primari că, din postura de preşedinte de ţară, primind mandat din partea alegătorilor, va lucra în strânsă colaborare cu aleşii locali pentru a soluţiona problemele oamenilor.

Toate problemele oamenilor sunt importante şi trebuie să fie în vizorul şefului statului, ca să cunoască soluţii şi rezolvări concrete”, a spus Marian Lupu.

La reuniunea primarilor au fost prezenţi preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, şi premierul Pavel Filip, care, prin mesajele lor, au reiterat importanţa asigurării colaborării între toate instituţiile puterii în stat, pentru a menţine cursul corect de dezvoltare şi modernizare a Republicii Moldova.