Deși nu se prea afisează în public, Vlad Plahotniuc a ținut ieri un discurs în fața colegilor săi de partid, în care a vorbit despre guvernarea împreună cu PLDM, dar și despre modul în care a fost numit Pavel Filip premier.

Într-o înregisrare video publicată de site-ul PROTV, Vlad PLAHOTNIUC, prim-vicepreședinte PD spune că i-a dat voie PLDM-ului să conducă. „Ce am primit în schimb? O țară devalizată, oameni enervați”

„S-a vorbit aici despre ce a realizat Guvernul. Pot să vă spun în primul rând, ce a fost extrem de important, poate nu cel mai important, dar ce a marcat desemnarea dlui Filip ca prim-ministru este că dlui a refuzat, a spus: E prea responsabil pentru mine. Tocmai de asta colegii din partid au instat și dlui, până la urmă, ca și în bancul cela cu cactusul...

Până la urmă, a acceptat, nu putea să lase echipa fără persoana care ar fi reprezentant în Guvern. Vreau să menționez că dl prim-ministru e modest. Nu a spus foarte multe prin ce a trecut Guvernul și ce a au realizat, ședință după ședință, ziua, noaptea. Am avut o perioada când ne gândeam, poate nu mergem la alegeri. Noi chiar ne gândeam... Dar totodata, ne-am dat seama că dacă nu noi, atunci nimeni.

Perioada aceasta grea mai tare ne-a înfierbântat pe noi și ne-am propus să trecem peste ea. V-am spus: zero credibilitate, zero finanțare externă. Este primul Guvern care în ultimii 7-8 ani, cu zero finanțare externă, n-a avut restanțe la pensii, salarii, iar acum au achitat și subvențiile în agricultură. Dacă o să vă dați seama cam care au fost sumele venite în deficitul bugetar, o să puteți face un calcul cam cât se fura în țara. Ca idee. Pentru noi a fost important să acoperim găurile, fraudele, tot ce se scurgea.

Noi suntem de acord: noi am fost într-o formă oarecare parte din guvernul care a fost, doar ca nu ne-am asumat responsabilitatea. I-am dat PLDM, reieșind din prezența lor în coaliție, le-am dat lor să conducă, noi am activat pe dimensiuni mici ministeriale. Ce am primit in schimb? Am primit o țară devalizată, cu încredere zero, cu oameni enervați, cu 30 de mii în stradă la investirea Guvernului. Suntem o platforma super, care suntem ambițioși, organizați și pretindem că suntem eficienți. Noi am reușit să facem, împreună cu colegii și eu mă mândresc cu faptul că acești colegii sunt cei mai buni", spune prim-vicepreședintele PD în înregistrarea video. 

Sursa video: PROTV