În plină campanie electorală, Igor Dodon declară că românii sunt frații noștri și că nu va anula Acordul de Asociere cu UE. Astfel, dacă el ajunge președinte, relațiile cu Uniunea Europeană vor rămâne aceleași. 

„Niciodată nu am fost antiromâni şi nu vom fi antiromâni. România este stat vecin, sunt prietenii noştri, sunt fraţii noştri. Relaţiile vor fi reciproc avantajoase şi de aceea vom avea relaţii bune de prietenie. Eu categoric sunt împotriva mişcărilor unioniste de orice tip – unirea cu România sau Ucraina, sau cu Rusia. Dar cu vecinii noştri, îndeosebi cu România, vom avea relaţii foarte bune ....", a declarat Dodon într-un interviu pentru Europa Liberă

Totodată, Igor Dodon, a declarat, de astă dată într-un interviu pentru agora.md, că nu este nici antieuropean și că Acordul de Asociere UE - Republica Moldova nu va fi anulat, în cazul în care el ajunge şef de stat. Dodon, însă, dă asigurări că Acordul va fi anulat atunci când PSRM va avea majoritate parlamentară.

„Partidul Socialiştilor pledează pentru anularea acestui Acord. Preşedintele ţării nu are atribuţii pentru anularea acestui Acord. Dacă cândva, la o anumită etapă, PSRM va obţine majoritatea, atunci da, el va face tot posibilul pentru a-şi îndeplini obiectivele politice”, a declarat liderul PSRM. 

Totuşi, socialistul nu uită că este un politician pro-rus şi remarcă importanţa relaţiilor cu Federaţia Rusă.  

„Eu cred că toţi conştientizează, chiar şi cei mai aprigi unionişti, că noi avem nevoie de relaţii bune cu Federaţia Rusă. Noi avem nevoie de piaţa de desfacere din Rusia. Noi trebuie să rezolvăm problemele migranţilor care sunt sute de mii”, a menţionat politicianul.  

Anterior liderul PSRM a declarat că în calitate de președinte al RM ar putea veni cu inițiativa de organizare a unui referendum pentru anularea Acordului de Asociere RM-UE. Precizăm, că Partidul Socialiștilor pledează pentru suspendarea sau anularea Acordului de Asociere RM-UE și aderarea Moldovei la Uniunea Vamală.