Președintele Parlamentului, Andrian Candu, se declară fan al serialului „Games of Thrones” și afirmă că a privit „House of cards”. Dezvăluirile au fost făcute în cadrul unei emisiuni The Bean Bag Theory realizată de echipa diez.md.

„Dacă m-ați fi întrebat acum vreo cinci ani despre seriale v-aș fi răspuns „Doamne fi-ar”, dar acum am prins câteva seriale bune și chiar am reușit să văd toate episoadele, de exemplu „Games of Thrones” (Urzeala tronurilor) sau „Suits” cu avocații din News York. În general, da, am filme preferate. Bineînțeles am văzut și „House of cards””, a declarat zâmbind Andrian Candu.

Întrebat fiind dacă poate face asemănarea vreunui personaj din ultimul serial, cu „eroi” din politica moldovenească, oficialul a preferat să nu deschidă paranteza, dar a răspuns afirmativ. 

Din discuțiile cu colegii din SUA am înțeles că sunt și foarte multe exagerări în scenariul acestui film”, a conchis speakerul Parlamentului. 

Speakerul a spus că uneori gătește micul dejun, acestea fiind puținele momente pe care le petrece cu sorțul în față. La capitolul vacanțe, Andrian Candu a recunoscut că e mai tot timpul conectat la tot felul de aplicații de mesagerie, inclusiv la cele patru adrese de e-mail pe care le are. 

A fost întrebat și dacă a încercat marijuana în condițiile în care consumul ei este legalizat în țara de baștină a soției sale, însă răspunsul a fost: „Nu, dar nici nu am prea văzut multă lume care să o consume așa cum se întâmplă, de exemplu, în Amsterdam”. 

„Games of Thrones” este un serial de televiziune, fantezie medievală, produs de HBO pe baza scrierilor lui George R. R. Martin cu același nume. Premiera a avut loc pe 17 aprilie 2011 în Statele Unite și pe 18 aprilie în Marea Britanie și România. Inspirat din celebra serie de romane „Cântec de gheață și foc” de George R. R. Martin, serialul de aventuri „Urzeala tronurilor” se învârte în jurul Tronului de Fier și al celor șapte familii, printre care proeminente, Stark, Lannister, și Baratheon, pentru Westeros.

Robert Baratheon, rege al ținutului Westeros, îi propune vechiului său prieten, Eddard Stark, să-i fie sfetnic în problemele cele mai delicate. Eddard, suspectând că predecesorul său a fost asasinat, acceptă această provocare, tocmai pentru a putea să-i investigheze moartea. Familia Lannister, pe de altă parte, dorește tronul și nu se sfiește de la nimic pentru a-l obține.

De cealaltă parte a mării, Viserys și Daenerys Targaryen sunt ultimii din stirpea lui Aerys cel Nebun, ucis de Jaime Lannister.