Forţele demoratice trebuie să combată actualul regim – care nu vrea decât să profite de pe urma celor pe care pretinde că îi guvernează – şi pe candidaţii de sorginte comunistă la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon şi Marian Lupu. Declaraţia a fost făcută, pe Facebook, de liderul DA Andrei Năstase, candidat, şi el, la funcţia supremă în stat.

Politicianul a comentat declarațiile recente ale europarlamentarului român, Siegfried Mureșan, care a spus că „este important ca cetăţenii RM să aleagă un candidat cu un parcurs credibil pro-european”. Potrivit lui Năstase, țara are nevoie de un „președinte pro-Moldova și pro-cetățenii săi, și nu de unul conjunctural”.

Acum, principalul obiectiv este eliberarea țării din captivitatea lui Plahotniuc, nu președinte de dreapta sau de stânga, sau președinte care în față ne vorbește despre falii geopolitice, iar în spate ne fură distrugând viitorul nostru și al copiilor noștri.

Miza acestor alegeri este uriașă, este o imensă șansă pe care nu trebuie s-o ratăm”, a scris el.

Totodată, Năstase a dat de înțeles că ideea înaintării unui candidat comun din partea PPDA-PAS nu a murit, și alături de Maia Sandu și alte „forțe democratice” va lupta cu guvernarea actuală.

Și în acest sens, eforturile noastre cu partidul doamnei Maia Sandu și alte forțe democratice trebuie orientate împotriva actualului regim cleptocratic și celor doi candidați, ambii de sorginte comunistă, Igor Dodon și Marian Lupu”, a scris politicianul.

Amintim că, pe parcursul anilor 2015-2016, Andrei Năstase, Igor Dodon și Renato Usatîi au organizat mai multe acțiuni de protest împotriva autorităților, pichetând mai multe instituții ale statului, blocând trasee naționale, desfășurând mai multe marșuri ale „opoziției unite”.

Precizăm că anterior, în cadrul emisiunii „Vineri, cu Anatolie Golea”, de la postul de televiziune RTR-Moldova, Năstase a declarat sarcina principală este dizolvarea Parlamentului și anunțarea alegerilor parlamentare anticipate.

Doar acest mecanism va ajuta să curățim țara noastră de oligarhii de la guvernare”, a declarat el.