Dmitri Rogozin, emisarul preşedintelui Vladimir Putin pentru regiunea transnitreană, ne vizitează în plină campanie electorală.

Rogozin vizitează Republica Moldova, iar mai apoi va merge la Tiraspol. Potrivit agenției transnistrene Novosti PMR, Rogozin va ajunge la Tiraspol, tot pe 10-11 octombrie. Vicepremierul rus Dmitri Rogozin și-a amânat anterior vizita în Republica Moldova, care urma să aibă loc pe 4-5 octombrie. 

Amintim că acum cinci zile preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a acuzat Rusia de implicare în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din Republica Moldova. Declaraţia a fost făcută într-un interviu telefonic acordat Associated Press.

Ulterior, reprezentantul oficial al Ministerul de Externe al Federației Ruse, Maria Zaharova, a calificat drept „speculaţii" declaraţiile președintelui Parlamentului Moldovei, Andrian Candu, privind amestecul Moscovei în alegerile din Republica Moldova.

De precizat este și faptul că că pe 11 decembrie vor avea loc alegeri la funcția de „președinte” al Transnistriei. Iar decocamdată în alegerile ilegale de peste Nistru s-au înscris doar trei candidați. Este vorba de Evgheni Șevciuk, Irina Vasilachi, cunoscută pentru mai multe interviuri care prezintă corupția din anturajul liderului de la Tiraspol, precum și fostul ministru de Interne, demis anul trecut de puterea separatistă de la Tiraspol, Ghenadi Kuzmicev. Pentru a fi admis în cursa electorală, Krasnoselski trebuie să colecteze între 8.340 și 12.510 de semnături până la data de 10 noiembrie.