Ambasadorul Plenipotențiar al Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, s-a întâlnit la final de mandat cu președintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc.

Pe pagina sa de facebook, liderul PD scrie că „i-a mulțumit domnului ambasador pentru ajutorul oferit Republicii Moldova pe calea europeană și pentru susținerea cauzei europene în țara noastră”

„Azi am avut o întâlnire de rămas bun cu domnul Pirkka Tapiola, care își încheie mandatul în fruntea Delegației Uniunii Europene la Chișinău. I-am mulțumit domnului ambasador pentru ajutorul oferit Republicii Moldova pe calea europeană și pentru susținerea cauzei europene în țara noastră. Misiunea domniei sale aici a fost marcată de semnarea Acordului de Asociere Moldova – UE, primul nostru pas spre integrarea europeană. Domnul ambasador Tapiola este un prieten al Moldovei și sunt convins că va păstra amintiri plăcute despre timpul petrecut la Chișinău”, menționează Plahotniuc.

Amintim că mass-media a scris despre un așa numit scandal în jurul celor doi care a avut loc în decembrie 2016, atunci când ambasadorul Tapiola nu a dorit să cumpere bilete la un concert caritabil organizat de Fundația Edelweiss, care aparține lui Vlad Plahotniuc.