Viceprim-ministrul Gheorghe Bălan s-a întâlnit cu David Dondua, Viceministrul afacerilor externe al Georgiei și cu Ketevan Tsikhelashvili, Ministru de stat pentru reconciliere și egalitate civică din Georgia, în cadrul unei vizite de lucru în Republica Georgia. Subiectul principal de pe agendă a fost reglementarea conflictelor existente pe teritoriul celor două state.

Discuţiile au vizat un spectru larg de subiecte ce țin de relațiile bilaterale moldo-georgiene, situația actuală din cadrul proceselor de negocieri pentru reglementarea conflictelor existente pe teritoriile Republicii Moldova şi Georgiei, aspecte de securitate regională, precum și alte chestiuni de interes comun.

Oficialii au reafirmat pozițiile ferme ale autorităților naționale, care susțin reciproc suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova și a Georgiei în frontierele lor internațional recunoscute, pledează pentru soluționarea pașnică, durabilă și definitivă a diferendelor teritoriale, care să conducă la constituirea unor state teritorial reintegrate, funcționale, independente și în care să fie garantată respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului.

Totodată, în cadrul unei vizite de lucru în Republica Georgia Viceprim-ministrul Gheorghe Bălan a avut întrevedere și cu Ketevan Tsikhelashvili, Ministru de stat pentru reconciliere și egalitate civică din Georgia.

Interlocutorii au abordat aspecte ale reglementării conflictelor prezente pe teritoriile ţărilor noastre, precum şi au subliniat importanţa şi rolul partenerilor externi în implementarea programelor de reconstrucţie post-conflict şi de dezvoltare regională.

A fost exprimată deschiderea şi interesul reciproc pentru consolidarea cooperării dintre cele două state.