Delegația Uniunii Europene la Chișinău a venit cu o reacție la scrisoarea răspândită masiv în spațiul public, care pretinde a fi un răspuns din partea Comisiei Europene privind solicitările agricultorilor din Republica Moldova. Potrivit misiunii diplomatice, acest incident este deja al treilea înregistrat în ultimele luni.

Documentul a fost expediat funcționarilor publici din cadrul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare. Aceștia au primit recent o scrisoare frauduloasă, care ar fi fost trimisă în numele Comisiei Europene. Pretinsa scrisoare nu are nicio legătură cu UE, iar conținutul ei este complet fals. UE comunică cu cetățenii și cu autoritățile moldovenești exclusiv prin canalele sale oficiale”, a subliniat Delegația Uniunii Europene din Republica Moldova pentru IPN.

În context, misiunea UE a declarat că aceste incidente demonstrează cât de necesare și importante este să intensifice, împreună cu autoritățile moldovenești, lupta împotriva manipulării și interferențelor informaționale, inclusiv împotriva dezinformării Republicii Moldova.