Festivalul Internațional de Literatură și Traducere (FILIT), organizat cu sprijinul financiar al DRRM, și-a deschis ușile la Chișinău. Trenul Literaturii a ajuns simbolic de la Iași la Chișinău, unind cele două capitale culturale.

Deschiderea oficială a celui mai important brand cultural românesc în domeniul literaturii a avut loc, aseară, la Teatrul fără nume din Chișinău, în prezența secretarului de stat al DRRM, Adrian Dupu, alături de ministrul Educației și Cercetării al R. Moldova, Dan Perciun.
FILIT Chișinău reprezintă nu doar o celebrare a literaturii, ci și o punte culturală, reafirmând legăturile profunde dintre România și Republica Moldova. Prin sprijinul nostru, ne dorim să aducem scriitorii și cititorii mai aproape, consolidând această legătură esențială pentru identitatea noastră comună”, a afirmat în discursul său secretarul de stat al DRRM.
În prima seară a FILIT Chișinău 2024, invitați de onoare au fost Andrei Pleșu și criticul Alexandru Călinescu într-o conversație despre prietenie cu Cătălin Ștefănescu.
 
Până duminică, 29 septembrie, cel mai mare festival de acest gen din Europa de sud-est aduce împreună prozatori, poeți, traducători, jurnaliști, editori, critici literari și distribuitori de carte din mai multe țări europene.
 
Prin sprijinul financiar oferit, DRRM își reafirmă angajamentul de a promova literatura română și de a întări legăturile culturale dintre România și R. Moldova.