UPDATE: De, fapt, potrivit surselor Deschide.MD, nu de două avioane este vorba, ci de unul, care efectua o cursă charter. Şi aeronava în cauză nu a fost ţinută la sol, cum se spunea iniţial, ci timpul de acordare a permisiunii de decolare a fost mai mare ca de obicei, la mijloc fiind probleme de ordin tehnic şi de procedură, fără vreun substrat politic. Aeronava a decolat de pe Aeroportul din Chișinău în jurul orei 22:00.

Fiul procurorului general din Federația Rusă, un grup de oameni de afaceri și câteva persoane din echipa de protocol a lui Dmitri Rogozin nu pot pleca din Republica Moldova, în timp ce mai mulți artiști, precum şi vicepremierul rus au făcut cale întoarsă din drumul spre Chișinău.

Potrivit Kommersant.ru, care face referire la surse din aparatul Guvernului Rus, autoritățile moldovene nu au permis decolarea unui avion charter rusesc, la bordul căruia se afla grup de oameni de afaceri ruși și patru reprezentanți ai Serviciul protocol al vicepremierului Rogozin.

Sursa spune că, din aceleași motive, pe aeroportul din Chișinău „este blocat și avionul fiului procurorului general Iurie Ceaika: „Din câte cunosc, din același motiv nu poate decola de pe aeroportul moldovean nici avionul fiului procurorului general, omul de afaceri Iurie Ceaika, care a venit la Chișinău pentru a negocia niște afaceri“.

Deschide.MD amintește că avionul delegaţiei ruse, condusă de vicepremierul Dmitri Rogozin, a fost nevoit să se întoarcă la granița dintre România și Ungaria, spre a reveni în Rusia. În cele din urmă, aeronava în cauză a aterizat la Minsk.

---------- Dmitrii Rogozin ar fi trebuit să aterizeze pe Aeroportul Internațional din Chișinău în jurul orei 15:00, ca invitat al președintelui Dodon, pentru a lua parte la evenimentele dedicate împlinirii a 25 de ani de la începutul misiunii de menținere a păcii, programate în zona transnistreană.