Veaceslav Platon îşi contrazice propriile negaţii. El a confirmat pentru Deschide.MD că îl cunoaşte pe fostul şef al staffului electoral al lui Ilan Shor, Igor Grigoriev, şi că ultima dată l-a văzut la nunta democratului Sergiu Sârbu. Declaraţiile lui Platon - oferite prin intermediul avocatului, Ion Vâzdoagă - se bat, totuşi, cap în cap cu cele pe care "raiderul nr. 1" le-a făcut pe coridoarele Judecătoriei, ca răspuns la întrebările jurnaliştilor.

Redacţia Deschide.MD l-a rugat pe avocatul lui Platon să obţină un răspuns clar la trei întrebări:

a) dacă îl cunoaşte pe Grigoriev;

b) dacă a fost la nunta lui Sârbu;

c) dacă i-a finanţat campania lui Dodon.

Ce a spus Ion Vâzdoagă:

"Veaceslav Platon a confirmat că-l cunoaşte pe Igor Grigoriev. S-au cunoscut în 2011 la nişte dezbateri electorale în sudul ţării. A confirmat că a fost la nunta lui Sergiu Sârbu, deşi nu a stat mult acolo şi a mai spus că nu a finanţat campania lui Igor Dodon. Amuzat, a spus că Dodon are finanţatori serioşi şi că acesta nu are nevoie de bănuţii lui".

La aceleaşi trei întrebări, adresate de jurnaliştii când acesta se afla la Judecătorie, Platon a răspuns - tot de trei ori - "Nu".

Întrebările din partea presei au apărut după ce Igor Grigoriev a acordat un interviu portalului Deschide.MD, în care a făcut mai multe dezvăluri, iar câteva dintre ele l-au vizat pe Platon. Fostul şef de staff al lui Shor ne-a spus că primarul de Orhei i-ar fi recunoscut că "l-a finanţat pe Dodon în 2011 împreună cu Slava Platon". Grigoriev a mai spus că-l cunoaşte pe Platon şi că ultima dată s-au văzut în 2013, la nunta lui Sergiu Sârbu. 

Ulterior Ilan Shor a catalogat dezvăluirile lui Grigoriev drept un act de frustrare, dar a refuzat să comenteze fiecare acuzaţie în parte, spunându-ne că acestea nu pot fi probate. 

Şi Igor Dodon a calificat "ieşirea la rampă" a lui Grigoriev drept un "gest descalificant, care trădează o cădere psihică".