Comisia Electorală Centrală a înregistrat ultimii concurenți electorali în cursa prezidențială. Astfel, în buletinul de vot se vor regăsi 12 concurenți - doar o jumătate din numărul iniţial.

CEC a examinat astăzi opt cereri de înregistrare în calitate de concurent electoral; patru au fost respinse, constatându-se că Ion Dron, Vitalia Pavlicenco, Roman Mihăeș și Vasile Tarlev nu au întrunit condițiile necesare înregistrării în calitate de concurenți. Potrivit deciziei CEC, numărul semnăturilor în vederea susținerii candidaților, declarate valabile, a fost mai mic decât numărul minim necesar de 15 mii.

Totodată, Silvia Radu, Maia Laguta, Ana Guțu și Valeriu Ghilețchi sunt cei care, de mâine, pot începe campania electorală. În cadrul examinării cererilor unor concurenți, au apărut mai multe întrebări. Astfel, la examinarea dosarului depus de Maia Laguta au fost depistate semnăturile în vederea susținerii lui Roman Mihăeș. Totodată, la unii concurenți, printre care Maia Laguta și Ana Guțu, CEC a depistat persoane decedate, care „au semnat” în susținerea acestora.

În buletinul de vot se vor regăsi următorii concurenți:

1. Marian Lupu (PDM)

2. Mihai Ghimpu (PL)

3. Iurie Leancă (PPEM)

4. Andrei Năstase (PPDA)

5. Inna Popenco (MSP „Ravnopravie”)

6. Dmitrie Ciubașenco (PPPN)

7. Maia Sandu (PAS)

8. Igor Dodon (PSRM)

9. Silvia Radu (candidat independent)

10. Maia Laguta (candidat independent)

11. Ana Guțu (Dreapta)

12. Valeriu Ghilețchi (candidat independent)

Amintim că, odată cu startul colectării semnăturilor în vederea susținerii candidaților la fotoliul de președinte al Republicii Moldova, intenția de a candida şi-au anunțat-o 24 de persoane. Ulterior, opt dintre ei s-au retras, unii motivând prin faptul că nu au reuşit să întrunească necesarul de condiţii pentru prezentarea documentelor la CEC, alţii afirmând că alegerile vor fi trucate etc.

Alegerile prezidențiale vor avea loc pe 30 octombrie.