Igor Dodon confundă distincțiile de stat și cadourile protocolare, afirmă Președintele Parlamentului, Andrian Candu, după ce președintele R. Moldova și-a exprimat intenția de a acorda distincții de stat mai multor pacificatori ruși, transnistreni și moldoveni. Speakerul îi atrage atenţia șefului statului că ar putea rămâne fără această prerogativă - considerată, de altfel, una dintre cele mai importante în contextul unui stat parlamentar.

"Președintele Dodon se laudă la un post rusesc că încalcă și va încălca Constituția țării de dragul susținerii Moscovei. Supărat pe poziția fermă a Parlamentului, exprimată prin Declarația privind retragerea forțelor militare ruse, Igor Dodon promite medalii soldaților ruși și transnistreni și deschide o rană care încă sângerează.

Dodon confundă distincțiile de stat și cadourile protocolare.

Nu ne faceți să credem că șeful statului are prea multe prerogative, domnule Dodon", a avertizat pe pagina sa de Facebook preşedintele Parlamentului Andrian Candu.

Amintim că preşedintele Igor Dodon și-a exprimat intenția de a acorda disctincții de stat mai multor pacificatori ruși, transnistreni și moldoveni, cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la instalarea militarilor ruși în regiunea transnistreană. Şeful statului a făcut anunţul în timpul unei conferinţe de presă, la un post de televiziune din Federaţia Rusă. Intenția lui a stârnit nemulțumirea societății, iar formatorii de opinie au condamnat-o.