Un socialist cu cetăţenie română din Parlamentul Republicii Moldova îl înjură public pe Anatol Şalaru pentru critica intenţiei preşedintelui Dodon de a-i decora pe separatiştii din Transnistria cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la declanşarea „Operaţiunii de menţinere a păcii pe Nistru”. Şalaru observat că şeful statului „va săvârşi o nouă crimă”. În replică, deputatul PSRM Anatoli Labuneţ l-a numit „sukă [căţea] pro-română”, somându-l să plece „acasă în România”, împreună cu Traian Băsescu şi Ana Guţu”.

„Intenția lui Igor Dodon de a decora soldații ruși și militarii separatiști este o nouă crimă și o gravă jignire la adresa celor care și-au dat viața, luptând pentru integritatea teritorială a Republicii Moldova. Până acum nu am văzut ca Igor Dodon să decoreze pe nimeni din cei care au apărat integritatea Republicii Moldova. Nu am văzut să facă un gest de compasiune către mamele care și-au pierdut fiii, către copiii care și-au pierdut tații uciși tocmai de aceia pe care astăzi Dodon îi decorează”, a scris Anatol Șalaru.

În replică, deputatul i-a scris în comentarii la postarea sa: „Șalari, suka [cățea] pro-română. Cât timp vei perturba Moldova noastră? De mânuță cu basik [Traian Băsescu] și guțu [Ana Guţu] acasă în România”, a scris el.

Alături de Labuneţ, mai mulţi deputați socialiști dețin cetățenia română.

----Amintim că în urma alegerilor parlamentare din 2014 Igor Dodon, pe atunci președinte al PSRM, a declarat că deputații PSRM, care dețin altă cetățenie decât cea moldovenească, au scris cerere pentru a se dezice de ea. Totuși, potrivit Autorității Naționale pentru Cetățenie din România, niciun deputat socialist nu a depus vreo cerere în acest sens.

Astfel, cetățenia română este deținută de cinci deputați din fracțiunea PSRM:

- Anatolie LABUNEȚ (n. 06.09.1956);
- Alla DOLINȚĂ (n. 25.04.1969);
- Corneliu FURCULIȚĂ (n. 30.06.1969);
- Radu MUDREAC (n. 01.05.1973);
- Ghenadi MITRIUC (n. 05.08.1968).