Președintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, s-a lansat astăzi oficial în campania prezidențială. Evenimentul a avut loc la Hâncești, unde liderul PAS a venit cu oferta unui „contract cu cetățenii” în campania prezidențială.

În discursul său, Maia Sandu a declarat că s-a săturat de faptul că „țara noastră se îneacă în sărăcie din cauza corupției și a oligarhilor” și că a ales să-i învingă pe aceștia.

În fiecare zi luptăm pentru o viață mai decentă. În fiecare zi muncim pentru a oferi copiilor noștri un viitor mai bun. Știm că e greu. Țara noastră se îneacă în sărăcie din cauza corupției și a oligarhilor. Hoții, care s-au instalat ca niște paraziți în aproape toate instituțiile acestui stat, ne fură în fiecare zi din viitor, din speranță. În campania electorală erijați în salvatori, ei, hoții, ne mint că ne vor binele... Voi nu v-ați săturat de bandiți? De transferarea furtului în valoare națională? De cei care trebuie să aibă grijă de voi, dar trăiesc după reguli mafiote, mașini scumpe, pază de corp, înțelegeri în saună și cluburi de noapte. Eu, una, m-am săturat. Am ales să-i înving”, a declarat ea.

În cadrul evenimentului, Maia Sandu şi-a prezentat angajamentele față de alegători, însumate într-un „contract social”. Documentul prevede, între altele:

- Preşedintele trebuie să fie vocea oamenilor şi apărătorul intereselor acestora.

- Preşedintele trebuie să asigure integritate în sistemul justiţiei.

- Un bun preşedintre trebuie să lucreze cu instituţiile statului pentru a asigura bunăstarea tuturor cetăţenilor, prin crearea locurilor de muncă, asigurarea transparenţei.

- Preşedintele trebuie să fie apărătorul vectorului european.

Ea a spus că, în cazul în care va ajunge președinte, va ieși anual și va raporta câte din angajamente a realizat.

Amintim că liderul PAS, Maia Sandu, și cel al PPDA, Andrei Năstase, au convenit anterior să identifice un candidat comun, lucru care a fost amânat în repetate rânduri, urmând ca în această săptămână, candidatul unic la prezidențiale să fie stabilit în baza datelor a două sondaje, care vor releva preferințele alegătorilor.