În debutul şedinţei de azi a Executivului, prim-ministrul a făcut apel către toți membrii Guvernului să dea dovadă de receptivitate maximă faţă de problemele semnalate de cetățeni. Pavel Filip a specificat că dialogul este cheia soluțiilor. „A sta la masă și a discuta onest unii cu alții despre care sunt soluțiile concrete. Aceasta poate fi o soluție", a precizat premierul.

Pavel Filip a invitat miniștri să se implice în dialogul cu cetățenii. De foarte multe ori, soluțiile sunt foarte simple și țin de o mai bună organizare a lucrurilor. Alteori, soluțiile sunt mai complicate, pentru că necesită finanțări suplimentare de la buget și atunci oamenilor trebuie să li se explice situația și să li se prezinte soluții alternative, a opinat şeful Executivului.

„Unele proteste nu sunt pe atât de oneste, pe cât se prezintă, dar dincolo de asta sunt oameni care protestează pe bună dreptate. Rugămintea mea este să fiți deschiși. În unele situații, acțiunille emoționale prevalează asupra acțiunilor raționale. Suntem martori la ce se întâmplă și la ce mesaje sunt lansate în societate. Astăzi, Banca Mondială a declarat că susține pachetul de legi asumat de Guvernul Republicii Moldova. Iată asemenea mesaje sunt pentru noi mult mai importante decât acei trei patru „țipălăi” care câteodată vin cu vuvuzele și vorbesc despre miliardele puse pe spatele cetățenilor”, a declarat premierul.

Filip a mai adăugat că sunt câteva grupări politice, care doresc destabilizarea situației din țară, fiind nemulțumite de măsurile Guvernului pentru a mișca țara înainte.

„Ei se folosesc de oameni și de lipsa de informare corectă, îi trimit să organizeze asemenea provocări. Trebuie să facem abstracție de aceste lucruri și să încercăm, cum spuneam, să ne aplecăm asupra fondului problemelor ridicate de oameni", a accentuat Premierul.

Amintim că, în ultima perioadă, opoziția a organizat mai multe proteste, îndreptate, în special, împotriva deciziei Guvernului de a-și asuma răspunderea pentru cele şapte legi, inclusiv de a converti garanțiile de stat în datorie publică. 

Astăzi, simpatizanţii Platformei DA l-au întâmpinat cu huiduieli şi vuvuzele pe Filip, care a mers astăzi la Nisporeni pentru a discuta cu reprezentanții administrației publice locale. Filip, împreună cu echipa sa, au fost întâmpinaţi cu fluierături. Oamenii au scandat: Hoții, hoții!... Întoarceți miliardul înapoi. Înregistrările video au fost postate pe Facebook de un utilizator, din ale cărui comentarii înţelegem că este simpatizant al Platformei DA.

De precizat este și faptul că săptămâna trecută activistul civic, Andrei Donică, cunoscut pentru metodele sale excentrice de a-şi manifesta nemulţumirea faţă de autorităţi, a aruncat peste ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu, o căldare cu lapte. S-a întâmplat vineri, pe strada Puşkin, la intersecţia cu bd. Ştefan cel Mare, unde Donică avea instalate două rulote, în semn de protest faţă de guvernare.