În cadrul Grupului Operativ de Trupe Ruse (GOTR) din regiunea transnistreană au început pregătirile mașinilor militare BTR-60, BTR-70 și BRDM-2 pentru un exercițiu care presupune depășirea obstacolelor pe apă.

La aplicația militară vor participa 50 de militari din cadrul GOTR,  inclusiv echipajele unor vehicule de luptă sus-numite, se menționează într-un comunicat al Districtului militar vest din cadrul Armatei Ruse.

Soldații au efectuat lucrări de ermetizare a trapelor, deservire a echipamentelor tehnice și de navigație, inclusiv au pregătit mijloace de autoevacuare.

Acest exercițiu militar urmează să se desfășoare la sfârșitul lunii curente, precizează sursa citată.

ssssssssssPrecizăm că anul trecut Blindatele Grupului Operativ al Trupelor Ruse și ale transnistrenilor au mai desfășurat exerciții pe Nistru. Atunci aceștia au trecut „râul” pentru a bloca și a lichida niște presupuși „teroriști”.

sssssssssAnterior, Ministerul de Externe și cel al Apărării de la Chișinău au protestat în legătură cu exercițiile militare din stânga Nistrului desfășurate de către așa-numita armată transnistreană și cea rusă care staționează ilegal în regiune.