Viceprim-ministrul Gheorghe Bălan și Ambasadoarea Germaniei în Republica Moldova, Ulrike Knotz, au avut astăzi o întrevedere în legătură cu încheierea mandatului diplomatului la Chișinău, se menționează într-un comunicat al Biroului de Integrare.

Cu această ocazie, Gheorghe Bălan a mulţumit Ambasadoarei pentru oferirea suportului constant, menţinerea bunelor relaţii bilaterale dintre Moldova şi Germania şi implicarea activă în procesul de reglementare transnistreană, în contextul exercitării Președinției OSCE pe parcursul anului 2016.

De asemenea, Vicepremierul a informat diplomatul german despre ultimele evoluţii în procesul de negocieri referindu-se, în special, la situaţia şcolilor cu predare în grafia latină din regiunea transnistreană, problema terenurilor agricole după traseul Râbniţa-Tiraspol, subiectul autovehiculelor cu plăci din regiunea transnistreană, ş.a. Gheorghe Bălan a subliniat că autorităţile de la Chişinău vor continua să depună eforturi maxime şi pe viitor întru a identifica soluţii tangibile la problemele cu care se confruntă agenţii economici şi locuitorii din regiunea transnistreană.

La rândul ei, E.S. Ulrike Knotz a remarcat că țara sa va susține în continuare Republica Moldova în procesul de promovare a reformelor şi de identificare a căilor de avansare în problematica transnistreană.

La finalul întrevederii Vicepremierul Gheorghe Bălan a urat succese în activitatea pe care o va desfășura în continuare Ulrike Knotz.