Premierul român, Mihai Tudose, urmează să vină vineri, 21 iulie, în vizită la Chișinău, unde se va întâlni cu omologul său, Pavel Filip, scrie Ziarul Financiar. Tudose a precizat, după ce s-a întâlnit cu liderii europeni la Bruxelles, că României îi revine „o sarcină imensă pentru asigurarea drumului pro-european al Moldovei”.

Premierul Mihai Tudose nu are programată o întrevedere cu președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, au precizat pentru MEDIAFAX surse politice.

„Politica de vecinătate, sprijinul din partea Comisiei Europene şi al Consiliului pentru Moldova este foarte important. Nu trebuie să uităm nicio clipă că suntem o ţară importantă a UE, dar suntem la marginea Uniunii Europene, şi că ne revine o sarcină imensă atât din punct de vedere al asigurării drumului pro-european al Moldovei, dar şi din punct de vedere al tot ceea ce va însemna Schengen”, a declarat săptămâna trecută Mihai Tudose după întâlnirile cu liderii Comisiei Europene şi Consiliului European.

Precizăm că Pavel Filip a fost în luna martie 2017 într-o vizită de lucru în România, la invitația premierului de atunci, Sorin Grindeanu.

Sursa: zf.ro