Candidatul partidului Democrat, Marian Lupu, consideră că unicul său contracandidat în campania electorală pentru alegerile prezidențiale de la sfârșitul acestei luni este socialistul Igor Dodon. Mai mult decât atât, Lupu spune că liderul PSRM este și cel mai periculos candidat, căci ar dori să schimbe cursul european al Republicii Moldova şi să federalizeze ţara.

În cadrul unui interviu acordat pentru agenția Info-Prim Neo, candidatul democraților spune că socialistul este doar „un executant al unui proiect politic alcătuit în afara Republicii Moldova”

„Mă refer la un proiect extrem de sofisticat, care urmărește, printre altele, federalizarea țării, ruperea Republicii Moldova în bucăți. Dodon vrea să devină președinte, ca să pună cruce pe integrarea europeană și pe Acordul de Asociere, procese care au oferit moldovenilor cele mai mari beneficii, și a declarat aceasta de atâtea ori în ultimul timp”, a adăugat Marian Lupu. 

În același context, președintele PD se referă și la candidatul Partidului Nostru, Dmitri Ciubașenko, pe care îl califică drept „doar un figurant în campanie”, pentru că „lucrează contra onorariu, așa cum este obișnuit, așa cum a fost cândva la Filat pe lista parlamentară, iar acum este arma lui Usatîi împotriva lui Dodon”.

„Au și ei meciul lor pe stânga, o rivalitate asemănătoare cu cea dintre Maia Sandu și Năstase, tot cu supărări că nu știu care e mai candidat decât celălalt. Anume cu aceasta s-ar ocupa ei și dacă ar ajunge în funcția de președinte al țării: lupte de orgolii și frustrări”, spune intervievatul.

Cât despre Maia Sandu și Andrei Năstase, democratul consideră că aceștia doresc să destabilizeze situația din Republica Moldova și consideră că liderul PAS doar a fost folosită de Andrei Năstase și de oamenii care ar sta în spatele acestuia, referindu-se la cei doi Țopa, încercând să o manipuleze cu alegerea unui candidat comun. 

„Maia Sandu e speriată în general de ce i se întâmplă și eu, omenește, o înțeleg. Ea conștientizează abia acum că a căzut în capcana Țopilor și a lui Năstase, că ei au ținut-o captivă pe ideea candidatului comun pentru a o elimina din cursa electorală. Acum înțelege că a căzut în această capcană, dar a pierdut timp prețios, pe care nu-l mai poate recupera. În timp ce ea era adormită cu ideea de candidat comun, Năstase își făcea campanie electorală puternică, juca murdar, ca să câștige teren în fața ei. Este foarte urât cum au procedat cu Maia. Sunt convins că Țopii nu au avut niciodată nici măcar o mică intenție a de a-și retrage marioneta din cursă și de a o susține pe Maia Sandu”, declară Marian Lupu. 

În opinia candidatului PD, Andrei Năstase „vrea să facă în calitate de președinte ceea ce n-a fost capabil în calitate de procuror și avocat: să-i scoată pe hoți basma curată, să le rezolve dosarele în care sunt condamnați, să-i scape de pedepse pe finanțatorii lui și ai Platformei DA”

„Ce poate rezolva Năstase, chiar și înmulțit la doi? Mai ales că-i are pe Țopi în spatele lui, un alt duet de afaceriști criminali, condamnați inclusiv pentru delapidări de la BEM”, a adăugat democratul, amintind că „Andrei Năstase a fost de acord cu Dodon și Usatîi să pună pe pauză procesul de integrare europeană a Moldovei, așa cum vă amintiți că a declarat la o emisiune televizată”.