Președintele PCRM, Vladimir Voronin, susține că evenimentele din 7 aprilie 2009 au fost bine organizate și plănuite din timp iar șeful SIS de atunci, Artur Reșetnicov, era încă de atunci pus în „kriuciok”. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „ÎnPROfunzime”, de la Pro TV.

Fiind întrebat dacă știe adevărul despre ce s-a întâmplat pe 7 aprilie 2009, Voronin a spus că știe dar trebuie să se expună procurorii. 

„Am aflat tot, că a fost implicat Alex Grigoriev de la fundația SOROS. Pe urmă au venit două autobuze din regiunea Vinița cu băieți speciali pregătiți. Pe urmă au venit 100 de persoane din spețnaz [n.red. din serviciile speciale] din România care au fost implicați aici. Copii părinții și bunei care aruncau cu bucățele de hârtie în președinție erau doar asistenți”, a spus Voronin. 

La întrebarea de ce șeful SIS de atunci, Artur Reșetnicov, de nu a întreprins măsuri ca să contracareze aceste acțiuni subversive, liderul comuniștilor a decalrat că Reșetnicov a spus că nu a știut nimic.

„Reșetnicov a spus că nu a știut nimic despre aceste acțiuni. Vedeți unde este azi Reșetnicov. în ce echipă este acum. Aici tot apar întrebări, care nu sunt simple. S-a dus în echipa care, se vede că era pus încă de atunci atunci pe „kriuciok”, [n.red. ca peștele în cârlig] ca carasicu”, a precizat fostul președinte. 

tot la acest subiect fostul președinte a menționat că nu s-a așteptat ca în ziua de 7 aprilie să fie organizate acele devastări. „Pentru mine însuși a fost neașteptată ziua de 7 aprilie. Eram la catedrală dimineață, și nu era nimeni. Să vorbească cineva că asta nu a fost organizat. Nu e posibil ca timp de o oră să se adune atâtția oameni și să facă haosul care a fost făcut”.