Președintele PCRM, Vladimir Voronin consideră că schimbarea sistemului electoral este un motiv al guvernării pentru a ieși din situații. Declarația a fost făcută de liderul comunist aseară, în cadrul emisiunii „ÎnPROfunzime”, de la Pro TV.

Acesta spune că în pofida faptului că avizul Comisiei de la Veneția spune că „în condițiile actuale schimbarea sistemului electoral nu se recomandă”, guvernarea oricum dorește schimbarea sistemului actual. 

Mă îngrijorează așa numiții asistenți din afara Moldovei, așa numiții democrați europeni, așa numita Comisie de la Veneția. În Moldova este încălcată grav Constituția, le-am scris organizațiilor europene de nenumărate ori [...] Avizul Comisiei de la Venetia a vorbit că în conditiile actuale, schimbarea sistemului electoral nu se recomandă, așa a vorbit și Uniunea Europeană, și mulți comisari europeni, nu este nevoie de nimic. Candu și toți ceilalți trebuie să explice cu ceva dorința schimbării sistemului electoral... Ei fac asta pentru că sunt obligați să se screamă ca să iasa din situații.", a declarat liderul PCRM în cadrul emisiunii „În PROfunzime

Referindu-se la președintele Igor Dodon, Voronin a declarat că acesta „nu este nici pro-european, nu-i nici anti-rus, el este un pro-corupționer, pro-mafiot”. 

„Dodon nu este nici pro-european, nu-i nici anti-rus, el este un pro-corupționer, pro-mafiot. Autoritatea lui scade în fiecare zi mai jos și mai jos. Din păcate alegătorul nostru are o mentalitate foarte joasă. Din prostia dumneavoastră avem aceasta guvernare și această mafie, veți trăi așa toată viața. Daca ar fi o competiție de bocete, pe primul loc ar fi moldovenii," a spus fostul președinte al Republicii Moldova.