Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, a comentat discursul președintelui Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, ținut la Congresul Internaționalei Socialiste (12 iulie 2017, New York, SUA).

Pe pagina sa de Facebook, Rogozin se întreabă: „ Cine știe de ce unicul miliardar dintr-o țară săracă cheamă la un nou război pe Nistru?”, astfel, Rogozin consideră că Plahotniuc în discursul său ar face „un apel la un nou război pe Nistru”.

---------- Amintim că liderul democraților a declarat în cadrul unui discurs la lucrările Consiliului Internaționalei Socialiste că negocierile în formatul „5+2” au fost lansate 10 ani în urmă, însă până acum „nu se vede lumina de la capătul tunelului”.

În discursul său, Vlad Plahotniuc s-a referit foarte mult la problema transnistreană, menționând că Republica Moldova continuă să se confrunte cu separatismul.

De menționat este și faptul, că vicepremierul Rogozin uneori comentează declarațiile politicienilor de la Chișinău, în special cele care se referă la regiunea transnistreană sau Federația Rusă.