Primarul Dorin Chirtoacă se va afla în arest la domiciliu încă 25 de zile, a decis Judecătoria Sectorului Buiucani. Totodată, procurorii au cerut prelungirea arestului cu 30 de zile. Noul mandat va intra în vigoare începând cu 19 iulie când va lua sfârșit actualul termen de 25 de zile.

Dorin Chirtoacă a declarat că nu este de acord cu sentința pronunțată de instanță și o va contesta la Curtea de Apel.

„Dincolo de această ședință, ajung la concluzia că se dorește denigrarea imaginii mele, inocularea în mintea oamenilor a unor idei negative. Este un fel de răsplată pentru zece ani de activitate și o dorință de răzbunare pentru acțiunile anticorupție, pe care le-am întreprins la Primărie, la care nu am văzut finalitatea. Nu exclud că aceea care trebuiau trași la răspundere sunt implicați în ceea ce se întâmplă acum. Vom insista asupra nevinovăției noastre”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Amintim că Dorin Chirtoacă a fost reţinut la data de 25 mai 2017 de către procurorii anticorupție și ofițerii CNA, în dosarul „parcărilor cu plată”. A doua zi, pe 26 mai, primarul capitalei a primit 30 de zile de arest la domiciliu. Pe 22 iunie, arestul la domiciliu a fost prelungit cu încă 25 de zile. Edilul pledează nevinovat.