Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a acuzat Rusia de implicare în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din Republica Moldova. Declaraţia a fost făcută într-un interviu telefonic acordat publicaţiei americane Associated Press.

Speakerul a mai spus că Moldova are nevoie de stabilitate, indiferent de rezultatele alegerilor prezidenţiale, pentru a minimaliza influenţa aşa-numiţilor "prieteni". Articolul a fost preluat de NY TimesWashington Post, televiziunile ABC,NBC si Fox, precum şi ziarul britanic Daily Mail.

Președintele parlamentului Andrian Candu a declarat că guvernul crede că "rușii finanțează partidele politice și liderii acestora" și susțin protestele anti-guvernamentale. Speakerul a mai spus pentru Associated Press că liderii Moldovei suspectă Rusia de "manipularea mass-mediei și propagandă."

"Încerc să fiu pozitiv și optimist, dar există factori externi care ne îngrijorează", el a spus într-un interviu telefonic.

Candu s-a referit şi la provocările cărora este supusă ţara noastră de către Federaţia Rusă, având în vedere exerciţiile militare care au avut loc recent în stânga Nistrului, la care au participat trupele militare ruse şi trupele separatiste transnitrene.

În articolul preluat de toată presa internaţională este citat şi site-ul Deschide.MD în contextul unei ştiri despre declaraţiile deputatului rus Oleg Paholkov care spunea recent că Rusia îl susţine pe Igor Dodon pentru că acesta vrea federalizarea Moldovei cu includerea a două regiuni pro-rusești. 

Andrian Candu se află într-o vizită la Washington unde discută cu înalţi oficiali din Congresul American şi FMI despre situaţia politică şi economică din ţara noastră, dar şi despre alegerile prezidenţiale care vor avea lor pe 30 octombrie.