Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, spune că are mai multe înregistrări cu prim-vicepreședintele Partdiului Democrat, Vlad Plahotniuc, menționând că aceste înregistrări sunt un testament al său în caz că se va întâmpla "ceva" cu el.

După ce a făcut publică o înregistrare în care ar apărea vocea lui Vlad Plahotniuc, Renato Usatîi a comentat pentru ProTV de ce a făcut acest lucru, menționând că „i-a dat câteva mesaje clare lui Plahotniuc - să se ocupe de țară, dacă într-adevăr, are de gând să facă ceva și să nu utilizeze metode murdare pentru a distruge opoziția”.

Primarul de la Bălți mai spune că Vlad Plahotniuc vorbea în înregistrarea pe care a făcut-o publică de faptul că „în țară, urmează să izbucnească un al doilea scandal, asemănător cu Pădurea Domnească”.

„Plahotniuc s-a deprins mai mulți ani să publice mai multe înregistrări, mai multe acte din dosare penale, încercând să intimideze prin asta mai mulți lideri de opoziție, inclusiv pe mine. Toate mass-media lui, care, de dimineață până noaptea, dacă nu-i convine vreun politician lui Plahotniuc, povestesc despre legături cu mafia și asa mai departe. [...] Am încercat să-i demonstrez că așa cum le scoate el din dosar, așa posibilitate am să o fac și eu, iar Plahotniuc nu diferă de alți oameni. [...] Plahotniuc a pregatit nu doar dosare, dar și mai multe crime, concret contra mea. Eu, ca să mă asigur dacă ceva se întâmplă cu mine, știți cum, să nu ajung cum au ajuns alții, adică să las și eu un testament audio, video, de unde lumea o să înteleagă cu ce s-a ocupat Plahotniuc și cu ce a luptat Usatîi”, mai spune liderul Partidului Nostru. 

Amintim că Renato Usatîi făcut public un fragment dintr-o interceptare în care ar apărea vocea lui Vlad Plahotniuc. Nimeni, însă, nu a confirmat că, într-adevăr, e vocea prim-vicepreşedintelui PD şi nici dacă înregistrarea este autentică. Cu toate acestea, Usatîi promite că e abia începutul şi că în curând va publica mai multe materiale video şi audio, al căror protagonist este Plahotniuc.

Preşedintele PN afirmă că, prin aceste înregistrări, cu participarea lui Plahotniuc, încearcă să le arate cetăţenilor maniera democratului de a conversa cu oamenii.